Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in Spanje

Wil je een huis kopen in het zonnige Spanje, of wil je profiteren van de gunstige rentetarieven in het land van de paella? Een lening in Spanje afsluiten is niet moeilijk. Het is een kwestie van het vinden van de juiste bank of kredietverstrekker en het invullen van de formulieren om de lening te aanvarden.

Lening afsluiten in Spanje

Bij het afsluiten van een lening in Spanje komt minder administratieve rompslomp kijken dan je zult denken. Een lening afsluiten in Spanje gaat zelfs makkelijker dan in Nederland. Natuurlijk letten Spaanse banken wel op BKR registratie. Wanneer je een BKR registratie in Nederland hebt, is er een verkleinde kans dat je in Spanje wel een lening kan afsluiten, maar net als in Nederland zijn er banken die met een BKR registratie soepeler mee omgaan. Het kan dus zeker lonen om een lening in Spanje te overwegen.

Het verkrijgen van een Spaanse lening is sneller gebeurd dan in Nederland. Als je een hypotheek wilt afsluiten om een woning in Spanje te kopen, raden wij aan om verschillende Spaanse banken met elkaar te vergelijken. De meeste Spaanse banken hebben een website, hierbij is het mogelijk om de voorwaarden te bekijken. Gespecialiseerde Spaanse banken hebben vaak ervaring met buitenlandse klanten, waardoor de voorwaarden en contracten in het Engels en soms zelfs in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Maak de juiste afweging want een verkeerde lening afsluiten kan je een hoop centen kosten! Veel banken werken online, dus kun je makkelijk vanuit huis de buitenlandse leningen bekijken en vergelijken.

Voordelen van geld lenen in Spanje

Het grootste voordeel waarom Nederlanders een Spaanse lening afsluiten is de lagere rente. De rente is in veel gevallen stukken lager dan in Nederland. Leen echter nooit meer dan dat je financiƫle situatie toestaat, ook in Spanje kan je dat de kop kosten.

Banken in Spanje werken iets anders dan in Nederland. Wanneer je een hypotheek in Spanje afsluit zal deze rente variabel zijn. Hou dus rekening met rente schommelingen. Naast de rente schommelingen ben je ook afsluitprovisie kwijt. Dit bedraagt zo’n 1% tot 1,5% van het aankoopbedrag.