Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in Duitsland

Geld lenen bij onze oosterburen kan in veel gevallen een stuk voordeliger zijn dan een doorsnee lening afsluiten bij een bank of kredietverstrekker in Nederland. Vooral het afsluiten van een hypotheek in Duitsland pakt stukken voordeliger uit dan Nederland. In Duitsland is lenen met een BKR registratie toch mogelijk, omdat sommige banken het nalaten na te gaan of u BKR genoteerd bent. Dit geeft de Duitse banken veel extra rompslomp, wat zij liever niet hebben.

Maximaal lenen in Duitsland

Duitse banken lenen u in alle gevallen maar 80% van uw maximale lening uit, omdat men er in Duitsland vanuit gaat dat u in het geval dat overgaat tot het afsluiten van een lening in staat bent de overige 20% van het leenbedrag zelf te betalen.  De gedachte hierachter is dat de banken minder risico lopen wanneer er om bepaalde redenen de aflossing niet meer kan worden betaald. Als er bij u niets meer valt te halen heeft de bank geen mogelijkheid meer zijn geld terug te halen, wat er voor zorgt dat de bank grote verliezen lijdt. Als de bank alleen leningen afsluit met mensen die financiëel rendabel zijn heeft de bank veel meer kans op aflossing. Ook zullen banken in Duitsland gegevens opvragen over uw inkomen, al hoeft dit geen problemen op te leveren omdat het minimuminkomen in Duitsland lager ligt.

De Duitse banken kennen geen doorlopend krediet, maar werken alleen met een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening is een lening waarbij je van te voren weet hoeveel rente je moet betalen, hoeveel je per maand moet betalen en wanneer de aflossing plaatsvindt.

Nu geld lenen in Duitsland

Leent u in Duitsland, dan leent u dus maximaal 80% van uw maximale lening. Maar dat hoeft voor u als Nederlander geen probleem op te leveren, omdat 80% ook een hoop geld is. Lenen in Duitsland kan bij veel moderne banken gewoon online. Het is dan een kwestie van een aanvraagformulier downloaden of online invullen en terugsturen naar de bank in kwestie. U ontvangt dan een leenvoorstel met daarin het leenbedrag en leencontract. Gaat u hiermee akkoord, dan krijgt u, na het doorgeven van uw rekeninggegevens (ook uw IBAN en BIC code) het geleende bedrag binnen no-time op uw rekening gestort!