Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in het buitenland kan in veel gevallen een groot voordeel opleveren ten opzichte van geld lenen in Nederland.  Enkele duizenden Nederlanders kiezen er reeds voor om geld te lenen in het buitenland. De reden hiervoor is dat het vaak veel goedkoper is.  De rente is lager en de leenvoorwaarden zijn een stuk aantrekkelijker. De aflossing per maand is lager en u heeft langer de tijd om terug te betalen. Vooral de lage rente die op dat moment in het land waar de lening wordt afgesloten geldt is voor veel mensen reden om te lenen in het buitenland.

Hoe werkt lenen in het buitenland?

Binnen de EU is een akkoord bereikt over de wet waarin wordt beschreven dat het mogelijk is dat de consument een persoonlijke lening af kan sluiten in het buitenland. Hierdoor wordt het voor inwoners van de Europese Unie mogelijk om te lenen in het buitenland. Wanneer je een bank in het buitenland hebt gevonden waar het mogelijk is om een buitenlandse lening af te sluiten wordt het tijd om over te gaan tot het daadwerkelijk afsluiten van de lening.

Sommige moderne banken werken volledig via internet, zodat je niet naar het buitenland hoeft te reizen om de lening af te sluiten. Bij die banken kun je namelijk online een formulier invullen waarin een volledig overzicht van kosten en voorwaarden van de af te sluiten lening op staan. Op dit formulier vul je ook je bankgegevens in, waaronder je IBAN en BIC gegevens in waardoor het geld op je rekening gestort kan worden. Wanneer je het aanvraagformulier hebt ingevuld en ingediend, heb je twee weken bedenktijd, waarin je af kunt zien van de lening.

In het buitenland geld lenen met een BKR registratie

Heb je een BKR registratie in Nederland? Dan is het in veel EU-landen niet mogelijk een af te sluiten. Ook de buitenlandse banken zullen nakijken of je een BKR registratie hebt. In landen als Spanje of Griekenland is het echter wél vaak mogelijk te lenen met een BKR registratie.

Voordelen lenen in het buitenland

De voordelen van lenen in het buitenland zijn niet mis. In eerste plaats wordt er bij buitenlandse banken een stuk lagere rente gehanteerd. Op het moment leven wij in Nederland in een economische crisis. Deze crisis zorgt ervoor dat de Nederlandse leenrente stijgt. Wanneer het echter in het buitenland beter met de economie gaat, zal de leenrente hoogstwaarschijnlijk nog lager zijn dan in Nederland. Het is dan voordeliger om in het buitenland een lening af te sluiten. Ook nu is lenen in het buitenland echter al voordeliger: banken in het buitenland nemen het een stuk minder nauw met richtlijnen en risico’s, waardoor lenen in het buitenland voor u een stuk voordeliger is.