Buitenlandse lening
Veel Nederlanders zijn overtuigd van de voordelen van het afsluiten van een buitenlandse lening. Zoals uit de term al blijkt sluit u bij een buitenlandse lening een lening in het buitenland af. Dit kan binnen of buiten de Europese Unie zijn. Vaak wordt geleend in Duitsland of Spanje omdat deze twee landen elk hun eigen voordelen hebben. In Duitsland lenen is qua taal en afstand makkelijk, in Spanje lenen is vooral aantrekkelijk omdat het krijgen van een lening daar erg makkelijk af gaat. Een buitenlandse lening krijg je echter niet zomaar
Wat is een buitenlandse lening?
De meest gebruikte leenvorm die in het buitenland wordt afgesloten, is de persoonlijke lening. Dit is een lening waarbij je een vast bedrag aan geld leent en van te voren vast staat hoeveel rente je moet betalen, en wanneer je de lening aflost. Ook buitenlandse banken gaan na of u een BKR registratie heeft. Wanneer je geregistreerd staat bij BKR te Tiel, is het moeilijker om een buitenlandse lening af te sluiten. Toch is het in landen als Spanje en Italië mogelijk een lening af te sluiten terwijl u een BKR registratie heeft.
Voordelen van een buitenlandse lening
De meeste Nederlanders die een buitenlandse lening hebben, hebben een buitenlandse lening afgesloten vanwege de lagere rente. In het buitenland komt het vaak voor dat de buitenlandse rente lager is dan de Nederlandse rente. Dit heeft te maken met de economie. Wij leven op het moment in een financiële crisis, wat er voor zorgt ervoor dat de rente om te lenen stijgt. De rente in Duitsland is lager omdat zij als land minder voelen van de financiële crisis.
Het is mogelijk om een lening af te sluiten in ieder Europees land of soms zelfs bij een land dat niet in de Europese Unie zit. Toch biedt lenen binnen de EU u wel enkele zekerheden waar de buitenlandse leningen buiten de EU niet aan kunnen tippen. Lenen in het buitenland zorgt wel voor extra administratiewerk, maar het is mogelijk. Let wel op dat je rekening houdt met de wisselkoers wanneer er in het land een andere munteenheid is. Binnen de Eurozone heeft u daar echter geen last van.